"Molijn laat flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt samenkomen"

"Molijn laat flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt samenkomen"

"Mijn drijfveer is de zorg hoe je in een economisch dynamische samenleving toch zekerheid kunt blijven bieden. Het flexicurity model is vanuit die missie gegroeid. Dat betekent flexibiliteit voor werkgevers. Security (werkzekerheid en inkomenszekerheid) voor werknemers. Als we ons niet baseren op angst, maar op geloof in vooruitgang behalen we het beste uit de twee werelden van flexibiliteit en zekerheid. Molijn Professionals is vanuit deze gedachte een voorbeeld voor de flexbranche".

Prof. dr. Ton Wilthagen | ReflecT / Tilburg University

Visie en missie

In de visie van Molijn Professionals zijn flexibiliteit en zekerheid geen uitersten. Zowel werkgevers als werknemers zijn toe aan een betere balans. Zodat we in staat zijn mee te bewegen met de veranderingen die onze omgeving van ons vraagt. Samenwerking en transparantie zijn naar ons idee de basisingrediënten om die balans te bereiken.

Het is onze missie om de wereld te verbeteren. Wij zien het als onze maatschappelijke taak de brug te slaan tussen inkomenszekerheid, werkzekerheid en flexibiliteit. We creëren zo een dynamiek waarin werkende professionals én organisaties floreren. 

"Bij ons krijg je vertrouwen, je hoeft het niet eerst te verdienen!"

Oprichter Pieter Molijn

Al sinds mijn start in de flexbranche, in 1995, heb ik me erover verbaasd hoe er in de branche niet vóór de flexwerkers, maar over de rug van de flexwerkers geleefd wordt. Dure feesten, bonussen en opleidingen, het kon niet op. Maar dat gold niet voor de flexwerker.

Ondertussen zag ik hoe flexwerkers worstelden met hun positie. Geen vast contract, maar ook geen mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen, feitelijk zaten ze tussen wal en schip.

Toen ik in 2004 met mijn eigen bedrijf begon begreep ik dondersgoed dat bedrijven behoefte hebben aan flexibiliteit, maar wilde ik tegelijkertijd iets veranderen voor flexwerkers. Een manier vinden waarop bedrijven hun flexibiliteit konden houden, maar flexwerkers meer zekerheid kregen en kans om zich verder te ontwikkelen. Want als je de brug tussen die twee kunt slaan heb je niet alleen een succesvolle onderneming, maar los je echt een maatschappelijk probleem op.

Met Meurs & Molijn HR Services heb ik de eerste bewijzen gekregen dat het kan. Klanten gingen duurzame inzetbaarheid omarmen, flexwerkers werden professionals op de arbeidsmarkt en het bedrijf draaide goed. Nu, met Molijn Professionals, breng ik dat een stap verder. Het is mijn drijfveer om detacheren met perspectief de norm in de flexbranche te maken. Een wezenlijke verandering op de arbeidsmarkt waar we allemaal bij gebaat zijn. En dat is toch het mooiste dat er is? Sommigen noemen dat social venturing. Wat mij betreft is het de enige manier van ondernemen.

Flexicurity werkt echt

Met onze dienstverlening willen we maximale resultaten boeken. Tegelijk willen we mee kunnen bewegen met de veranderingen op de arbeidsmarkt. Om die reden kijken we continu naar internationale ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt-innovatie, zoals het Deense Flexicurity-model en het Oostenrijkse Abfertigung NEU model. Uit onderzoek blijkt dat deze modellen het meest effectief zijn in de huidige economische ontwikkeling. Ze laten zowel op korte als op lange termijn de laagste werkloosheidscijfers zien. Het Deense model, ontwikkeld door oud-premier Rasmussen, richt zich niet op baanzekerheid maar op een hoge mate van inkomenszekerheid en werkzekerheid. Dit wordt gerealiseerd door hoog in te zetten op opleiding en ontwikkeling. Het Oostenrijkse model beoogt meer zelfredzaamheid in je loopbaan door een bepaald percentage van het loon structureel onder te brengen in een persoonlijk budget. Dit budget blijft levenslang beschikbaar en kan voor verschillende doeleinden ingezet worden, zoals een opleiding, aanvulling op het pensioen of een uitkering bij tijdelijke werkloosheid.

"We geven mensen de ruimte om dat waar ze goed in zijn nóg beter te doen."

Inloggen Mijn Professionals
Wachtwoord vergeten?
Klik hier