"We zijn samen verantwoordelijk voor een nieuwe balans"

"We zijn samen verantwoordelijk voor een nieuwe balans"

"Vast is te vast en flex is te flex. Er is behoefte aan een nieuwe balans op de arbeidsmarkt. Op dit moment zie je een tweedeling tussen de ‘have’s and have-nots’. Mensen die een rechtspositie hebben die staat als een huis en anderen die van contractje naar contractje lopen. Duurzaamheid is een veelgebruikt woord in het bedrijfsleven. ‘Kijk ons eens even lekker duurzaam bezig zijn met onze groene stroom...’ Maar duurzaamheid geldt ook voor de relatie tussen werkgever en werknemer. We moeten niet willen dat die wordt uitgehold door flexibilisering. Samen zijn we verantwoordelijk."

Jaap Smit | Voormalig voorzitter I CNV Vakcentrale

Werkzekerheid en inkomenszekerheid

Een baan voor het leven is niet meer van deze tijd. Des te meer reden voor professionals om goed bezig te zijn met de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden. De financiële crisis heeft ons geleerd dat de professionals die waarde toevoegen, aan het werk blijven. Hoe hard ook, de ‘survival of the fittest’ geldt zeker op de arbeidsmarkt. Door samen te werken aan optimale inzetbaarheid laten we zien dat onze professionals gemakkelijker van werk naar werk gaan. Wij bieden op korte termijn baanzekerheid en streven met onze werkwijze op lange termijn naar werk- en inkomenszekerheid. Daarnaast biedt het werken met een vast contract onze professionals veel maatschappelijke voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een contract van Molijn Professionals een hypotheek af te sluiten en een degelijk pensioen op te bouwen. Ook bij ziekte, minder werk en einde van het werk bieden wij meer inkomenszekerheid.

We vinden het belangrijk dat iedereen een leven lang het beste uit zichzelf haalt en tegelijkertijd optimaal toegevoegde waarde biedt aan de bedrijven waar hij of zij werkt. Investeren in de ontwikkeling van onze professionals zien we als een voorwaarde om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt.

Onze mensen kunnen tegen hun opdrachtgever zeggen: “Ik ben geen uitzendkracht, ik ben een professional. Ik draag bij aan het succes van uw organisatie.”

Het Molijn Professionals Programma

Een professional heeft recht op een gelijkwaardige behandeling ten opzichte van werknemers met een vast contract op dezelfde werkvloer. Sterker nog: een professional zou door zijn brede kennis, ervaring en de flexibiliteit die hij zijn opdrachtgever(s) biedt zelfs beter beloond moeten worden. Dit is waar het Molijn Professionals Programma voor staat:

Goede arbeidsvoorwaarden:

 • een vast contract voor onbepaalde tijd
 • inkomenszekerheid door een urengarantie
 • goede pensioenopbouw
 • volledige doorbetaling bij ziekte (het eerste jaar 100%, het tweede jaar 70%)
 • toegang tot collectieve verzekeringen
 • een eerlijke afvloeiingsregeling bij einde dienstverband
 • verzekerd voor ongevallen, ook buiten werktijd

Opleiding & Ontwikkeling:

 • een persoonlijk opleidingsbudget van minimaal 1000 euro per jaar, dat ook na het dienstverband bij Molijn Professionals beschikbaar blijft
 • actieve, persoonlijke loopbaanbegeleiding
 • vaardigheidstrainingen die het dagelijks functioneren verbeteren
 • een samen met de Universiteit van Maastricht ontwikkeld trainingsprogramma gericht op duurzame inzetbaarheid
 • continu leren door gratis toegang tot e-learning omgeving

Gezondheid:

 • een actief beleid, gericht op gezondheidsmanagement
 • bedrijfsfitness
 • nationaal bedrijfsfietsplan
 • preventief medisch onderzoek

Loopbaanbegeleiding

Wij geloven dat iedereen over unieke kwaliteiten en talenten beschikt. Je biedt toegevoegde waarde binnen een bedrijf als je die kwaliteiten en talenten optimaal inzet en benut. Onze carrière coaches helpen daarom in het formuleren van ambities en de daarbij horende stappen in opleiding en ontwikkeling. Dat betekent dat we, vanaf het moment dat iemand bij ons in dienst komt, persoonlijk in gesprek gaan over haar of zijn loopbaanwensen en verwachtingen.

Maar daar blijft het niet bij. Om toegevoegde waarde te houden is het noodzakelijk om te blijven werken aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden. Door van loopbaanbegeleiding een continu proces te maken hebben we bewezen dat professionals zelf richting kunnen geven aan hun leven en loopbaan. Dit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers. We geven mensen de ruimte om die dingen waar ze goed in zijn, nog beter te doen.

"Alles wat je aandacht geeft, groeit."

Iets voor jou?

Ben je werkzaam op basis van een tijdelijk contract als flexwerker? Wil je verder komen in je huidige werk, je verder ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt verbeteren? Dan ben je bij Molijn Professionals aan het juiste adres. Bij ons blijf je gewoon in je huidige functie werkzaam, maar je zult merken dat je groeit en met meer zekerheid en vertrouwen naar de toekomst kijkt met een vast contract bij Molijn Professionals.

Informeer bij de HR manager van het bedrijf waar je werkt naar de mogelijkheden of verwijs naar de activiteiten van Molijn Professionals. Zodra we een contract hebben met je huidige werkgever ben je bij ons van harte welkom! 
Bel 030-763 06 23 of stuur ons een e-mail.

Inloggen Mijn Professionals
Wachtwoord vergeten?
Klik hier